Multitalentvol

met als rode draad:
Bewegen
= mensen letterlijk en figuurlijk in beweging zetten en de energie laten stromen
Creëren = energie cultiveren en aanvullen

Spreker & CoachDanser, docent, opleiderCreator: IllustratorGladys Daniel

barreworkout nederland, barre nederland, trippleshape barre

Gladys Daniel (1972)

Activiteiten in de sportbranche

Welkom bij She Flow!
Ik ben het gezicht achter deze Energy Company. Sinds 1990 ben ik actief in de sportbranche, als instructeur, opleidingsdocent, stagebegeleider, groupfitnessmanager, personeels- en algemeen manager, eigenaresse aerobicsschool, businesscoach sport- en dansscholen.
In 2011 creëerde ik de TrippleShape BarreWorkout en zette daarmee als 1e in NL de BarreWorkout op de kaart. Daarnaast was ik tevens de eerste BarreWorkout opleider in Nederland en jarenlang ook de enige opleider. Visionair en pionier, that's me.

Sinds 2019 is TrippleShape veranderd in SheFlow en ligt mijn focus op de integratie van hoofd-hart-lichaam-geest-omgeving door middel van coaching en het geven van interactieve lezingen op het gebied van Energy Flow. De BarreWorkout lessen hebben deels plaatsgemaakt voor de SheFlow lessen, omdat ik nog meer flow wilde in mijn les.

Op mijn 18e ben ik de sportbranche ingerold omdat ik balletlessen wilde geven. Ik kwam voor het eerst op een sportschool, zag de zaal en dacht... alleen nog een balletbarre en ik kan hier doen wat ik wil. Onbevangen en enthousiast stapte ik op de eigenaar af met het voorstel om balletlessen te gaan doceren op hun locatie. Uiteindelijk werden het geen balletlessen, maar aerobics- en stepslessen die ik op deze school ging geven. In eerste instantie werd ik intern opgeleid en later heb ik oa. bij AFN, AALO en ACE specifieke aerobics- en stepsopleidingen gevolgd en ben ik uiteindelijk zelf potentiële instructeurs gaan opleiden voor diverse sportscholen in de regio Utrecht en voor de Gemeente Utrecht, afdeling Sport & Recreatie. Daarnaast heb ik ook de vooropleiding docent klassiek ballet gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. In deze tijd volgde ik ook Afrikaanse Danslessen.

Vanaf mijn 23e ben ik mij tevens gaan verdiepen in Pilates en Yoga.
Steps, Aerobics, BodyShape, BBB, Zumba, Pilates, Yoga, you name it... ik ben van alle markten thuis.
Speciaal voor de TrippleShape barre-workout ben ik ook Stott-Pilates trainingen gaan volgen en heb ik kennis genomen van PoleStar Pilates middels gastdocenten van onze eigen BarreWorkout opleiding.

Sinds een paar jaar hou ik me ook bezig met Tai Chi en Qi Gong, omdat ik geloof in de kracht van zachtheid en het in beweging zetten van je eigen energiestroom.Activiteiten op het gebied van Gezondheid & Vitaliteit

Op het gebied van Gezondheid & Vitaliteit heb ik een achtergrond op het gebied van HBO Personeel & Arbeid en jarenlange ervaring in de arbodienstverlening in diverse functies, waaronder Casemanager Verzuim (diverse organisaties) en Trajectregisseur (voor uitkeringsgerechtigden van het UWV). In deze functies funtioneerde ik zowel als coach voor de werknemers en als adviseur voor de leidinggevenden.
Tijdens deze werkzaamheden is mijn visie over de continue wisselwerking tussen geest en lichaam nog verder versterkt.
Op het moment ben ik zelfstandig werkzaam als Personal Energy Coach en Businesscoach.

Mijn visie is dat hoofd-hart-lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat een energielek op het éne gebied zijn weerslag heeft op de andere gebieden. Daarom richt ik mij bij coaching op de wortel van het probleem, zodat je bij de kern komt en voorbij symptoombestrijding gaat. Ik geloof in geestkracht, waardoor je zelf in staat bent om je los te maken van beperkingen, belemmeringen en etiketten en zo voluit en vrij kunt leven.

Ik vind het belangrijk dat ieder individu het optimale uit zichzelf haalt en de balans weet te vinden tussen inspanning en ontspanning.
Het leven is namelijk niet bedoeld als een uitputtingsslag, maar om je te leren inzien hoe je je potentie volledig kunt benutten en moeiteloos kunt flowen in de stroom. Naarmate je ouder wordt zul je steeds meer ontdekken dat het draait om het proces van rups tot vlinder. Laat alles los wat je niet meer dient en het leven en je geest (en waarschijnlijk ook je lichaam) worden een stuk lichter.


Ballet en andere dansvormen
Vanaf mijn 4e jaar dans ik al klassiek ballet en ben later ook jazz, moderne, afrikaanse dans, salsa, tango en inmiddels Zouk gaan volgen.
Ik kan me nog herinneren dat ik als klein meisje mijn oppas balletles ging geven in de woonkamer en op de basisschool aan klasgenootjes (tegen betaling ja, ja) op zolder, waarbij de trapleuning als balletbarre fungeerde. Uiteraard kreeg ik tijdens de eindmusical ook zelfs de jongens aan het dansen in een klassiek balletstuk ;-)

En zie nu...
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
Die balletbarre komt toch weer de kop opsteken.

Alle bewegingsdisciplines en dansvormen vullen elkaar perfect aan. De partnerdansen hebben een mooie dynamiek en vind ik interessant en uitdagend omdat dit gaat over leiden en volgen, stabilel op je eigen benen staan en flexibel met elkaar meebewegen.Tango en Zouk voelen voor mij als een plaats waar meerdere dans- en levenservaringen samen komen en vooral als een moment waar de man man mag zijn en de vrouw weer vrouw, waar zij volledig in haar vrouwelijkheid en sensualiteit mag stralen.
Een perfecte wisselwerking tussen mannelijke en vrouwelijke energie.


Persoonlijke aandacht
Al die jaren dat ik al lesgeef heb ik me regelmatig afgevraagd hoe ik de danstechnieken, geschikt voor houdingverbetering en bewustwording van het functioneren van je lichaam, kon integreren in mijn bodyshape/bbb/aerobicslessen op de sportscholen. En al is het geweldig om voor bomvolle zalen te staan, je kan niet iedereen de aandacht geven die je zou willen geven.
Daarnaast heb ik bij mezelf gemerkt hoe mijn lichaam is gaan veranderen vanaf het moment dat ik begon in de aerobicsbranche en er steeds minder tijd was voor de klassieke balletlessen. Ik werd steviger, compacter en verloor mijn langere lijnen, mijn altijd rechtopstaande houding, de souplesse. Dit wilde ik allemaal weer terug.

Dit alles gecombineerd met mijn werk als life- en mentalcoach deed me inzien dat ik het anders wilde. Ik wilde meer zachtheid en flow.


... It would be nothing without a Woman or a Girl
Energie, zelfbewustzijn en zelfontwikkeling is wat ik wil brengen aan de deelnemers in mijn lessen. Ik wil dat vrouwen zich meer bewust worden van hun vrouw-zijn, dat voelen, kunnen en durven uitstralen op een elegante manier. Weer aandacht geven aan zichzelf. Je bent moeder, partner, dochter, vriendin en nog veel meer, maar neem je nog genoeg tijd voor jezelf? Staat alles in het teken van hot naar her rennen, werken, studeren, zorgen voor anderen? Hoe staat het met je ME-time? Neem je tijd voor jezelf? Geef je jezelf aandacht en voel je je vrouw?

Zoals laatst iemand precies verwoordde wat ik bedoelde, 'voorbij de bling-bling glam en terug naar de elegantie van een Audrey Hepburn.' Maar ook de daadkracht, eigenzinnigheid en expressie van bijvoorbeeld Vivienne Westwood is een mooi voorbeeld.


Danstechniek, Pilates en Yoga in 1 workout
De TrippleShape® BarreWorkout is een tool om je zelfbewustzijn en zelfverzekerdheid te vergroten. Geen dansles, maar een workout voor het hele lichaam, waarbij je toch het gestroomlijnde figuur van een danser kan creëren; gespierd, lenig en krachtig. Gewoon op de sportschool. De BarreWorkouts in Amerika waren een inspiratie. Al 10 jaar succesvol en het laatste jaar steeds meer in opkomst en ze verspreiden zich al snel over andere werelddelen.
Toch varen we met de TrippleShape BarreWorkout een andere koers, onze eigen koers, vanwege onze feminine energy insteek en daadwerkelijke combinatie en integratie van ballet, pilates en yoga, met een vleugje tai chi.
De basis voor de TrippleShape BarreWorkout ligt rond mijn 18e levensjaar, dat moment dat ik als balletmeisje in een sportschool kwam, zoals ik hierboven aangaf. Dat is ook onze kracht. We doen wat we doen vanuit ons hart en vanuit onze spirit. Daardoor is TrippleShape® sinds 2011 de eerste officiële BarreWorkout in Nederland.

She Flow is een body-mind-spirit-totaalconcept:
-BarreWorkout
-She Flow
-Coaching & Training Persoonlijke Energie, specialisaties Burnout en Vrouwelijke Energie
-Gezondheids-/Lifestyle Coaching
-Werknemers-/Bedrijfscoaching
-Interieur Styling
-Personal Styling
-Illustrator

I am are here to make you Feel Good, Sparkle & Shine!