burnoutherstel, burnout vrouwen, burnout vrouw, burnout midlife, midlife depressie, midlife vrouwen, midlife crisis vrouwen

Burnout, Spiritueel Ontwikkelingsproces of Midlifecrisis of alle 3?

burnout herstel, burnout coach, burnout vrouwen, midlife vrouwen, midlife burnout, burnout midlife vrouwen, midlifecrisis vrouwen, vrouwencoach, vrouw en energieEn nu wil ik alles anders
Als vrouw kun je ineens overal genoeg van hebben en een enorme urge voelen om alles anders te willen en te doen, je koffers te pakken, compleet los te gaan, je kont tegen de krib te gooien, je baan opzeggen en een sabbatical nemen, van baan veranderen, voor jezelf beginnen en/of de boel te boel te laten. Je hoort ineens Doe Maar in je oor zingen: "Is dit nu alles??" Misschien knip je ineens je haar en verander je van kledingsstijl. Zoals Coco Chanel al zei: 'When a woman cuts her hair a change is gonna come.' Wat je ook doet, wilt en waarom, 1 ding is duidelijk: het is tijd voor jezelf.

Zelf voelde ik een enorme drang een paar jaar geleden om een rugzak te pakken en naar Australië te gaan. Je haar veranderen is makkelijker ;-). Helaas was ik daar op dat moment niet fit genoeg voor en te ver van het padje af. So it's still on my wishlist.

Wel ben ik destijds in mijn eentje (voor het eerst alleen) naar een Caribisch eiland gegaan, waar ik me (wederom voor het eerst) in een hangmat heb neergelegd en NIETS hoefde (bijna voor het eerst). Wat een godsgeschenk. De aanleiding, bijna het loodje gelegd door een burnout, voelde iets minder hemels op dat moment, maar bleek uiteindelijk ook een cadeau.


Levensfasen
Wist je trouwens dat het ook in de sterren staat dat je tussen je 28e en 30e en vervolgens tussen je 38e en 45e een enorme verandering kunt ondergaan. Zo'n verandering kan zijn dat je je jarenlange relatie verbreekt, emigreert, in een burnout (wat ik noem: spirituele ontwikkeling en wat je ook een midlife crisis kunt noemen) komt, een depressie of iets dergelijks.  

De eerste 'make up your mind' verandering komt door Saturnus. De transit Saturnus doet er 29,5 jaar over om weer terug te komen op zijn plek in je geboortehoroscoop. Voor de wet ben je op je 21e volwassen, voor de astrologie dus pas rond je dertigste. Na die levensfase waarin je bruisend van de energie als een spons door het leven ging, hunkerend naar meer kennis, op weg naar materialisme en het uitslaan van je vleugels, land je ineens met beide benen in niemandsland. Weg is de speelsheid, de vluchtigheid en welkom huisje, boompje, beestje. Damn, het leven lijkt ineens serious business te zijn geworden.

Voor vrouwen is deze fase, als die gedeeld wordt met voor het eerst moeder worden, vaak de eerste stap naar het jezelf kwijtraken. Waar je dacht dat je nu net jezelf had ontwikkeld en klaargestoomd voor deze volgende fase, wordt je volledig gevuld met een nieuwe rol: de moederrol. Bye bye sweetheart girl en minnares voor sommigen. Je voelt je in meerdere stukken gehakt: moeder, vrouw, minnares en meer.

De tweede wake up call, is de midlifecrisis die rond je 42e plaatsvindt. Nu komt de shift van hoofd naar hart, waarbij je je enorm onrustig kunt voelen. Deze heeft te maken met de transit van planeet Uranus. Uranus aan de hemel staat dan recht tegenover Uranus in je geboortehoroscoop. Officieel duurt de hele midlifeperiode zo’n 6 jaar, van achter in de 30 tot ongeveer 45 jaar.  


Terug naar jou
Wanneer je jezelf voorbij hebt gelopen in de voorgaande periode en mentaal hebt uitgeput, zonder jezelf rust en voeding te gunnen, is 2x een burnout (like me), of existentiële crisissen, op zich niet zo vreemd. Des te meer en langer je jezelf in de steek hebt gelaten, des te meer rollen je hebt bekleed, en het allemaal zo goed mogelijk wilde doen, des te heftiger de terugreis naar je zielsbestemming en des te harder je schreeuwt: 'Nu even niet', waarmee je bedoelt 'en nu Ik.' Great. Beter laat dan nooit.

Doordat er nu sinds een aantal jaren sprake is van een collectief nieuw bewustzijn in de wereld en verschuiving van mannelijke energie naar vrouwelijke energie, kunnen deze wake up calls in je leven heftiger aanvoelen, omdat je niet alleen door je eigen scores gaat, maar waarschijnlijk ook door die van je (voor)ouders om puin te ruimen, plus we zijn de samenleving aan het veranderen.


Terug in je je vrouwenlijn
Kijk als vrouw maar eens naar je vrouwenlijn. Dat waar jij nu last van hebt, jezelf doorheen lijkt te ploeteren, kan ook te maken hebben met het opschonen van issues van meerdere generaties.  

Zelf kom ik net uit een interessante en buitengewoon intense periode, waarbij ik hopelijk het pad heb geëffend voor mijn dochter en mezelf door behoorlijk wat vrouwenzaken van de generaties voor mij heb heen gewerkt. Ken jij jouw familie issues? Weet jij wat je hebt overgenomen van de generaties voor jou, die jij los mag laten?


Maak onderscheid: Wat is echt van jou en wat van een ander
Loop jij nog rond met overgenomen normen en waarden van je opvoeding, die jou eens hebben gediend, maar nu niet meer? Bijvoorbeeld in je relaties met mannen? Je rol als ouder? De manier waarop je met geld omgaat? Hoor je nog de kan niet, mag niet, hoort niet in je oor?

Kijk jezelf dan eens echt recht in de ogen en vraag jezelf af wie jij bent, wat jouw gifts zijn en waarom je hier bent.

Dan komt er ook een moment dat jij kunt zien dat je ouders jouw grootste leermeesters waren in het naar boven halen van dit talent (ja, al heb je het wellicht totaal andersom ervaren en zelfs meegekregen) en jij bent weer een leermeester op het pad van je ouders geweest. De vraag is of zij dit hebben gezien, kunnen zien en willen zien.  

Inderdaad... Doe Maar.

Je mag je eigen ideeën en meningen hebben. Ontlabel jezelf ook van allerlei zogenaamde stoornissen en ga dansen op het ritme van je ziel. Free your mind and open your heart. You're perfect. Je kan alles, je mag alles en het mag op jouw eigen manier.

Kun je begeleiding gebruiken bij je burnouthersteltraject, spirituele ontwikkeling, danwel midlifecrisis? Ik hoor het graag via info@trippleshape.nl


Burnout, zorg beter voor jezelf

burnout coaching, burnout vrouwen, midlife vrouwen, burnout heling, burnoutcoaching, burnout beter worden

Burnout? Depressief? Chronisch moe?
Waarschijnlijk leef je nu continu vanuit je hoofd in plaats vanuit je gevoel.

Kies voor jezelf vanuit Liefde

burnout liefde, burnout angst, burnout keuzes maken, burnoutcoaching, burnout zelfliefde, burnout proces, burnout vrouwen


Waarop baseer jij je keuzes? Op Angst of Liefde, op Ego of Spirit?

Angst verlamt je en trekt je naar binnen. Liefde brengt je naar buiten, zorgt voor verbinding, vrijheid en een leven mogelijkheden.

Yin Yoga, maak ruimte in jezelf

yin yoga, yinyoga, yin energie, yin yoga burnout, burnout yin, burnout vrouwen, burnout yin yoga, burnoutcoaching yin, yin coaching, trippleshape

Wanneer je gestressed bent en je opgejaagd voelt, wordt je door Yin yoga weer bij je centrum gebracht, terwijl je beweegt in alle rust.

Ook wanneer je zo uitgeput bent, dat je geen focus meer hebt en de kracht in je lichaam hebt verloren is yin yoga ideaal.Gezond door Knuffels

knuffels gezondheid, knuffels burnout, aanraking burnout, burnoutherstel liefde, liefde aanraking, burnout vrouwen, burnout relatie, burnoutcoach

Knuffels geven warmte, liefde en aandacht.
Dat is wat ieder mens nodig heeft, jong en oud.
Net zoals positieve, liefdevolle en opbouwende reacties en relaties.Reviews TrippleShape Energy Coach, Trainer & Docent

Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject
Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.


Helena Westerhout – Deelnemer TrippleShape lessen
“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”


  Judith Webber - Pure Human- Training Presentatietechnieken
Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."

Linda Reindertsen – Deelnemer BodyShape lessen
“Je hebt een aanstekelijke sprankeling in je ogen! Je bent energiek en danst en beweegt met passie, maar aan de andere kant straal je rust uit. Je bent professioneel en goed in je vak. Je lessen zijn echt een feestje! Je krijgt vanzelf een lach op je gezicht en die lach gaat er niet meer af. Aan het einde van een les bij jou voelde ik me herboren en ging ik met nieuwe energie en een big smile naar huis.”