Mei 2017

Religie & Spiritualiteit 2018

Madonna was in de jaren 80 al een fashion-icoon door haar eigen stijl die getypeerd werd door de rozenkransen. Nu zie je anno 2018 dat het streven naar een Healthy lifestyle toeneemt in combinatie met een Spiritual lifestyle. Dit wordt gecombineerd met Religie als fashion- en interieurtrend en in fashion benadrukt door rozenkransen met kruizen en boeddhistische mala kettingen en armbanden.

Daarnaast zien we Madonna wederom als fashion voorbeeld, nu als Maria, moeder van Jesus. Uiteraard kan Jesus zelf ook niet achterblijven. Zoals we inmiddels hebben gezien bij de herfst/winter 2017 ready to wear collectie van Jeremy Scott op de catwalk.

En wat is het thema van het Met (Metropolitan Museum of Art's Costume institute) Gala 2018 volgens insiders? Inderdaad... Fashion & Religion.

Het beeld van Maria, zowel als Madonna - de moeder van Jesus, als Maria de vriendin van Jesus is niet geheel 'toevallig' toonaangevend in fashion. Dit heeft namelijk ook alles te maken met de opkomende feminine energy die sinds 2010 energetisch voelbaar is over de hele wereld. Deze heeft zich ook al over modeland verspreidt, zoals in 2014 bij Chanel die Feminism ging en Miuccia Prada met de women-faces-dresses.

Ik verwacht dat de porseleinen Ananas items worden verruild voor Madonna beeldjes.

Maria Magdalena

Maria Magdalena vrouwelijke energie

Maria illustratie in het kader van de opkomende vrouwelijke energieën, zoals intuïtie, openheid, verbinding, creativiteit, sensualiteit, ontspanning en ontvankelijkheid.

Rozenkransen & Mala's

madonna religie trend 2018

De sieraden fashion voor 2018 wordt getypeerd door rozenkransen en mala's. 

Jesus

jesus religie fashion trend 2018 gigi hadid jeremy scott

Herfst/Winter collectie 2017 Jeremy Scott

Madonna (Maria)

#madonna #dolcegabbana #fashiontrend

Dolce & Gabbana ging al Madonna in 2016