Pantone kleur van het jaar 2018: Ultra Violet

"Ultra Violet verlicht het pad dat komen gaat," volgens Pantone. Deze kleur staat voor magie, in de toekomst kijken (visionair) verbeelding, uitvinding, originaliteit, rijkdom, creatie en spiritualiteit. 
Dat is precies waar TrippleShape voor staat. Wij begeleiden jou op verschillende manieren tijdens jouw ontwikkeling op je levenspad en helpen jou om je eigen magie te ontdekken, zodat jij je eigen pad kunt gaan verlichten.

Deze blauw-paarse kleur staat symbool voor het opliften van je bewustzijn en potenties naar een hoger niveau. Dit jaar kun je jezelf en je kwaliteiten niet langer ontkennen. Wanneer je vorig jaar nog niet de tijd hebt genomen om naar binnen te keren voor zelfreflectie, zodat je dit jaar je licht kunt laten schijnen, zul je deze ontwikkeling nu in sneltreinvaart ervaren.

Denk er ook aan wanneer je al in je glow fase zit, dat het voor je energie belangrijk is om regelmatig naar binnen te blijven keren om af te stemmen op wie je bent, wat je wilt, wat je denkt, wat je voelt en vooral ook om contact te maken met je fantasie, intuïtie en creatie. Want daar ligt de bron van manifestatie in de buitenwereld. 
Shoot for the stars  

Let's connect en reunite


Zeg paars en je denkt Prince: genialiteit, muzikaliteit, creativiteit, spiritualiteit. He got it all.
Met zijn love symbol was hij ook zijn tijd ver vooruit en begreep hij als geen ander dat mannelijke en vrouwelijke energie samen één zijn, dat het één niet beter is dan het ander.

Dit past perfect bij waar de wereld nu staat: de herrijzing van de feminine energy, nadat deze vrouwelijke energie lange tijd is onderdrukt.
Het contact (her)vinden met ons gevoel, intuïtie en creatieve vermogens.

De buitenwereld is een reflectie van onze binnenwereld, zowel op micro als macro niveau. Het feit dat er zoveel onrust is op het gebied van ons welzijn (oa. burnout) en gezondheidszorg en onderwijs is een signaal dat we beter voor ons innerlijke zelf dienen te zorgen.

Violet meets Yellow


Vandaag kreeg ik het gevoel van een rondreizend circus, terwijl ik bezig was voor @trippleshape_styling vanuit Pantone Color of the year 2018: Ultra Violet.
Dat circus deed me denken aan de tv serie Heroes, waar mensen een bovennatuurlijke gave hebben. Dat past perfect bij magic, creative, intuitive violet.
Het circus gevoel sluit mooi aan bij het gevoel van vrijheid en tegelijkertijd real life verbinding.

Bij heroes zie ik ook Sheroes, omdat ik wens dat vrouwen zichzelf vanuit hun zachte kracht laten zien en dat ze zich niet langer klein houden.
Niet door zich macha te gedragen, maar juist door vanuit natuurlijke innerlijke creatieve en intuïtieve kracht te stralen en aantrekkelijk te zijn.
We hoeven geen competitie aan te gaan met mannen of ze verbaal te castreren. We kunnen vanuit liefde onszelf openen en zij aan zij lopen en connecten met mannen die hun eigen mannelijke energie en kwaliteiten omarmen en onze femininity durven te ontvangen.
Laten we samen dansen... let's tango?
♀️+♂️=♾

I got this feeling


Lila, spiritueel violet en Chinees groen, waterige patronen en zachtheid en tegelijkertijd de perfecte uiting van de geestelijke belevingswereld tegenover de materiële wereld. Een wereld waarin meer aandacht is voor het innerlijk, gevoel en intuïtie tegenover de materiële en rationele buitenwereld.

Royal Greatness


Violet purple staat ook voor luxe, rijkdom en stijl.
Voeg daar wat rijk ogende materialen aan toe zoals, velours en satijn en wat goud en bling en je voelt je een queen of een king.

Spiritualiteit


Wat is spiritualiteit?

Veel mensen zijn geneigd om spiritualiteit te zien als iets zweverigs. Het is inmiddels een soort standaard uitdrukking geworden, onbewuste napraterij, zonder zelf na te denken over wat spiritualiteit nu is.

In spiritualiteit zit het woord spirit en spirit betekent geest en levensadem. 

Denk aan een welbekende uitdrukking: 'iets nieuw leven inblazen.' 

We ademen allemaal, daar is niets zweverigs aan, alhoewel heb je er weleens bij stilgestaan dat we leven op een bol die zweeft in de ruimte ;-)

Violet, Purple and Green


Sporty & Stylish qua materiaal en magic qua kleurgebruik.

Versace 2017

Magic Home


Durf jij het aan om je huis een touch of purple te geven?

Fantasy


Ken je haar nog?
Violet Beauderest, een karakter uit Sjakie en de Chocoladefabriek, één van de prachtige boeken van de Britse schrijver Roald Dahl.

De kleur Violet staat voor fantasie, iets wat kenmerkend is voor veel kinderboeken en je zou denken dat het ook kenmerkend is voor kinderen. Toch blijkt dat kinderen steeds minder gewend zijn om hun fantasie de vrije loop te laten en zijn ze steeds minder bekend met sprookjes, omdat er op jonge leeftijd al veel van ze wordt gevraagd, zodat ze later kunnen meedraaien in de prestatiemaatschappij, zoals deze nu nog bestaat.

Gelukkig komen er steeds meer kinderen die 'anders' zijn, waardoor ze ons feilloos laten zien dat het tijd is om ons anders te gedragen en dat we de prestatiemaatschappij dienen te laten varen en meer creatie- en waarderingsgericht dienen te denken, voelen en handelen.